Somental Care

Ons team

Ons team bestaat uit verschillende zorgprofessionals

Het team

Ons team bestaat uit verschillende zorgprofessionals

Medewerkers

Alle medewerkers bij Somental Care zetten zich vol overtuiging in voor mensen met psychische problemen. Ons team bestaat uit verschillende zorgprofessionals die zich stuk voor stuk inzetten om samen met u te werken aan uw herstel. Zij stellen zich graag aan u voor. Hieronder leest u meer over wie ze zijn, hun expertise en ervaring en waarom ze hebben gekozen om voor Somental Care te gaan werken.

GZ-psycholoog

Nadine Houwaer

Psycholoog

Maartje Kerkhof

Psycholoog

Britt Monker

Psycholoog

Sirito Ouwerkerk

Psycholoog

Maudi Naaktgeboren

Psycholoog

Sanne van den Brand

Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut

Betty Butz

Psycholoog

Liv Nillessen

Secretaresse

Selma Hofstede

Psycholoog

Judith Griffioen

Psychomotorisch Therapeut

Ingrid Bezemer

Psychomotorisch Therapeut

Anneke van der Kamp

Psychiater

Bas Buiting

Verpleegkundige

Liza Kuindersma

Psycholoog

Lotte Donderwinkel

Psychomotorisch therapeuten

Wendy Gorissen

Psycholoog

Loek de Laat

Psycholoog

Hester van Wijck

Psycholoog

Laura Rütten

GZ-psycholoog

Nadine Houwaer

Ik werk sinds oktober 2023 als GZ-psycholoog/ Regiebehandelaar bij Somental Care en heb de jaren ervoor in diverse GGZ-instellingen in dezelfde functie gewerkt. Ik ben geschoold in CGt, EMDR, MBT en schematherapie, waarbij mijn hart echt ligt bij het schema therapeutisch werken. Wat me aansprak om de overstap naar Somental Care te maken is de holistische visie en het multidisciplinair samenwerken met onder andere de psychomotorisch therapeut en verpleegkundige. Ook ben ik voorstander om cliënten intensief en binnen een afgebakende tijd te behandelen. Met als doel om ze weer voldoende op weg te helpen in het dagelijks functioneren en kwaliteit van leven te verbeteren.

AGB-code: 94104622 en BIG: 99924692125

Psycholoog

Maartje Kerkhof

Hoi! Ik ben Maartje Kerkhof, master psycholoog bij Somental Care in Arnhem. Als behandelaar werk ik voornamelijk met cognitieve gedragstherapie en richt ik me op diverse soorten problematiek, waaronder stemmingsklachten, paniekstoornissen en zelfbeeldproblematiek. In februari 2023 heb ik mijn master Gezondheidszorgpsychologie behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met als focus angstproblematiek en PTSS.

Sinds september 2023 ben ik met veel plezier werkzaam bij Somental Care. Wat mij vooral aanspreekt is de multidisciplinaire en holistische aanpak, waarbij niet alleen de hoofdklacht, maar ook de cliënt als individu centraal staat. Samen met mijn collega’s vormen wij een hecht en betrokken team, waarin altijd ruimte is voor overleg of een gezellig praatje. 

Psycholoog

Britt Monker

Hoi, mijn naam is Britt Monker en ik ben sinds oktober 2023 werkzaam als psycholoog bij Somental Care. Als behandelaar kun je van mij een oprechte, empathische en geïnteresseerde houding verwachten. Voorheen heb gewerkt in de basis en specialistische GGZ waarin ik veelal ervaring op heb gedaan met angst- en stemmingsklachten, zelfbeeldproblematiek en ontwikkelingsstoornissen.

Iedereen is anders en daarom vind ik het belangrijk dat iedereen een behandeling op maat kan krijgen. Dit is één van de redenen waarom ik bij Somental Care ben gaan werken. Daarnaast spreken mij de holistische manier van werken en het werken in een multidisciplinair team erg aan. Het nauwe contact en ontspannen sfeer zorgen voor een goede samenwerking met collega’s. Je kan ook altijd bij je collega’s terecht!

Psycholoog

Sirito Ouwerkerk

Mijn naam is Sirito Ouwerkerk en ik werk sinds augustus 2023 bij Somental Care. Ik heb ca. 20 jaar ervaring in het vak, waarbij ik mij de laatste 5 tot 10 jaar voornamelijk heb verdiept in de behandeling van mensen met hechtingsproblematiek en trauma. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het behandelen van mensen met laagbegaafdheid en LVB. Tevens heb ik affiniteit in het werken met mensen met een andere etnische en niet-westerse achtergrond. De laatste paar jaar houd ik me ook bezig met rouwproblematiek.

Wat mij erg aanspreekt in het werken bij Somental Care is de persoonlijke benadering, zowel naar cliënten als collega’s onderling. Je wordt echt gezien! Daarnaast ben ik voorstander van de holistische visie, waarbij de behandeling zich niet alleen richt op de specifieke problematiek, maar ook op de persoon in zijn of haar context, en er ook expliciet aandacht is voor ‘het lijf’. Dat vertaalt zich in een prettige werksfeer en constructieve samenwerking met andere (interdisciplinaire) collega’s, waarbij ieders inbreng wordt gewaardeerd. 

Psycholoog

Maudi Naaktgeboren

Bij Somental Care ben ik werkzaam als Psycholoog. Mijn aandachtspunten als behandelaar liggen bij verschillende typen problematiek, zoals depressie, dwang en angst. Het is mijn streven om elke cliënt die op mijn pad komt een afgestemde en persoonlijke behandeling te geven, waarbij we op multidisciplinaire wijze werken naar een gezamenlijk doel. Ik ben een open en vriendelijk persoon die zich er graag voor inzet om mensen weer in hun eigen kracht te zetten.

Wat mij aanspreekt bij Somental Care, is de persoonsgerichte werkwijze, waarin wij onze zorg afstemmen op wat de cliënt als individu nodig heeft om weer op eigen kracht verder te kunnen. Vanuit ons multidisciplinaire team zijn wij in staat om klachten vanuit verschillende invalshoeken te benaderen, wat bijdraagt aan de kwaliteit en werkzaamheid van de geleverde zorg. Daarnaast wordt de band met de cliënt niet vergeten, waarbij openheid en vertrouwen voorop staan.

Psycholoog

Sanne van den Brand

Hoi, mijn naam is Sanne van den Brand! Na jaren gewerkt te hebben in de specialistische GGZ in Nijmegen, heb ik tijdelijk een uitstapje gemaakt naar de gerontopsychiatrie, waar ik er al snel achter kwam dat mijn hart toch echt ligt bij de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb me met diverse cursussen verder mogen bekwamen binnen de schematherapie, ACT, CGT en EMDR en ben nu sinds enige tijd in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Dit maakt mij breed opgeleid en ervaren met verschillende doelgroepen. In mijn werk ben ik integer, empathisch en direct waarbij ik graag de samenwerking met zowel cliënten als collega’s aanga. 


Al in een vroeg stadium ben ik betrokken geraakt bij de opstart van Somental Care waardoor ik de ontwikkeling van begin af aan heb mogen meemaken. Wat ik duidelijk heb ervaren is dat kwalitatief goede zorg leveren voor onze cliënten altijd bovenaan staat. Blijven ontwikkelen en persoonsgericht werken met een multidisciplinair team vinden we belangrijk. Er wordt ook verder gekeken dan inhoudelijke zorg alleen. Het welzijn en werkplezier van werknemers staat hoog in het vaandel, er heerst een prettige sfeer binnen ons betrokken team. Je moet wel een beetje tegen verandering kunnen, want innoveren doen we volop! 

Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut

Betty Butz

Hallo, mijn naam is Betty Butz, werkzaam bij Somental Care te Arnhem als klinisch psycholoog, psychotherapeut en regiebehandelaar. Ik werk samen met een enthousiast multidisciplinair team en behandel cliënten met verscheidene aandoeningen. Graag werk ik volgens GGZ en Akwa richtlijnen, ben geschoold in verscheidene stromingen zoals cognitieve gedragstherapie, psychodynamische behandelingen en psychodiagnostiek.

BIG-nr: 290422551716
AGB-code: 94007979

 

Psycholoog

Liv Nillessen

Hoi, mijn naam is Liv! Nadat ik de master Mental Health in Maastricht heb gevolgd, ben ik als psycholoog gaan werken in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb ervaring opgedaan in de specialistische GGZ waar mensen met complexe problematiek werden geholpen. Hier heb ik voornamelijk ervaring opgedaan met trauma, angststoornissen, stemmingsstoornissen en somatisch-symptoomstoornissen. 

Ik ben bij Somental Care gaan werken vanwege de holistische visie waarbij klachten worden bekeken vanuit meerdere kanten. Samen met mijn collega’s vormen we een hecht en betrokken team, dit zorgt voor een hele fijne werksfeer. Zo zorgen we met elkaar voor een behandeling op maat. Ik hecht veel waarde aan de persoonlijke zorg en positieve gezondheid die belangrijk zijn voor deze organisatie.

Secretaresse

Selma Hofstede

Ik werk inmiddels bijna 8 jaar als secretaresse in de GGZ, dit doe ik iedere dag weer met veel plezier. Hoe mooi is het om het visitekaartje te zijn van het bedrijf, de afwisseling en het contact met cliënten door ze vriendelijk te woord te staan en zo goed mogelijk te helpen. En daarnaast ook mijn collega’s administratief te ondersteunen zodat zij de ruimte hebben om goed te kunnen behandelen.

Waarom ik het zo leuk vind om bij Somental Care te werken is omdat er een hele goede sfeer is met allemaal enthousiaste collega’s, er is naast het harde werken ook ruimte om dit af te wisselen met wat ontspanning en een gezellig praatje. Je krijgt de ruimte om mee te denken en het is heel laagdrempelig. Werkplezier staat hier voorop en het gevoel van we doen het ‘samen’ is echt voelbaar.

Psycholoog

Judith Griffioen

Hoi! Ik ben Judith Griffioen, psycholoog bij Somental Care. Sinds februari 2023 ben ik afgestudeerd van de master Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit en vanaf 1 oktober werk ik bij Somental Care Arnhem waar ik individuele behandelingen geef en intakes doe. Ik werk voornamelijk met cognitieve gedragstherapie en heb ervaring in het werken met mensen met PTSS, angst-, dwang- en paniekstoornissen.

Ik heb voor Somental Care gekozen vanwege de interdisciplinaire en holistische werkwijze. Bij Somental care staat de kwaliteit van de zorg boven de kwantiteit. Daarnaast is er een hele fijne werksfeer waarin we goed met elkaar samenwerken wat ik erg belangrijk vind! Somental Care is nog een vrij nieuw bedrijf waardoor er nog vele aanpassingen plaats vinden waar je aan kunt bijdragen en kunt meedenken in de uitvoering ervan.

Psychomotorisch Therapeut

Ingrid Bezemer

Mijn naam is Ingrid Bezemer en ik werk sinds oktober 2023 als psychomotorisch therapeut bij Somental Care. Nadat ik in 2002 ben afgestudeerd als bewegingsagoog/psychomotorisch therapeut, ben ik begonnen met werken in de revalidatie, en in 2017 heb ik de overstap gemaakt naar de GGZ. Wat ik zo leuk vind aan de PMT, is dat het een ervaringsgerichte therapie is. Ik mag in het bewegen samen met de cliënt onderzoeken waar mogelijkheden tot verandering liggen en hoe dat er voor de cliënt uit kan zien. Het samen bezig zijn, en iemand ondersteunen in het groeien in zijn of haar proces, is wat mijn werk zo fijn maakt.

Ik werk sinds oktober 2023 met veel plezier bij Somental Care. Ik werd enthousiast toen ik de vacaturetekst las, omdat er duidelijk naar voren kwam dat men het bij Somental Care niet alleen belangrijk vindt dat de cliënt goede zorg krijgt, maar ook dat de werknemers zich goed voelen in hun rol en op hun werkplek. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Nu ik hier werk, heb ik ervaren dat dit niet alleen maar woorden zijn, maar dit merk ik ook elke dag op de werkvloer. Dit vertaalt zich ook naar de cliënt, die zoveel mogelijk de regie houdt over het behandelproces. Wat ik ook erg prettig vindt, is dat de lijntjes binnen het multidisciplinaire team kort zijn. Collega’s weten elkaar makkelijk te vinden voor overleg of om gewoon even te sparren. Kortom, een fijne plek om cliënten weer in hun kracht te zetten!

AGB-code: 90114063

Psychomotorisch Therapeut

Anneke van der Kamp

Mijn naam is Anneke van der Kamp en ik werk sinds oktober ‘23 als psychomotorisch therapeut bij Somental Care in Arnhem. Ik ben altijd een groot fan geweest van sport en bewegen, met name fietsen en dansen. Na jaren als sportleidster dans en beweging te hebben gewerkt heb ik de keuze gemaakt bewegen en ontspannen als therapeutisch middel in te willen zetten. Dit met de bedoeling dat mensen met psychische en/of psychosomatische klachten, door hen te laten doen en ervaren, beter in hun vel komen te zitten en weer kunnen functioneren zoals zij dit wensen. Ik werk nu sinds enige jaren in de volwassenenpsychiatrie, wat mij zeer goed bevalt!

Sinds november 2023 werk ik met veel plezier bij Somental Care. Wat voor mij destijds vooral aanleiding was te reageren op de vacature voor psychomotorisch therapeut, was de holistische visie die Somental Care nastreeft; het gaat om ‘het hele plaatje’, dus zowel de cliënt zelf die zich bij ons aanmeldt als diens omgeving, achtergrond en dergelijke. Waar mogelijk heeft de cliënt de regie over zijn of haar behandelproces. Daarbij vind ik het prettig multidisciplinair te werken waarbij de verschillende disciplines intensief met elkaar samenwerken en wij de cliënten en elkaar inspireren en in ieders kracht zetten. Ieder mens is uniek en doet ertoe! En, niet te vergeten, een mooie locatie met idem uitzicht!

AGB-code is: 90113107

Psychiater

Bas Buiting

Hallo, mijn naam is Bas Buiting en ik werk als psychiater bij Somental Care in Arnhem. Na mijn studie geneeskunde heb ik de opleiding tot psychiater gevolgd en werk ik al jaren als psychiater. Mijn aandachtsgebieden zijn: psychofarmaca, depressie, bipolaire stoornis en psychose. Ik werk graag samen met een hecht, flexibel en multidisciplinair team, waarbij de zorg rondom de cliënt centraal staat.  

BIG nr: 19066475901
AGB code: 03309895

Verpleegkundige

Liza Kuindersma

Hallo, ik ben Liza en ik ben sinds juni vorig jaar afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. Voordat ik mijn huidige rol vond, deed ik ervaring op in diverse zorgsettingen. Zo heb ik kort gewerkt bij een jeugdcrisisopvang en in de asielzoekerszorg, waar ik veel waardevolle ervaringen heb opgedaan.

Sinds maart ben ik werkzaam als ggz-verpleegkundige bij Somental Care. Deze rol spreekt mij bijzonder aan omdat het mij de mogelijkheid biedt om interdisciplinair samen te werken volgens een holistische benadering. Bovendien krijg ik de kans om binnen ons team een geheel nieuwe functie op te zetten. Dit is zowel een uitdaging als een geweldige kans om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

Voor mij staat behandeling op maat centraal; ik geloof sterk in het opbouwen van een vertrouwensband met elke patiënt. Door te luisteren en echt aan te sluiten bij hun individuele behoeften, streven we naar de beste zorgresultaten.

Psycholoog

Lotte Donderwinkel

Sinds maart 2024 werk ik als psycholoog bij Somental Care. Wat ik bijzonder vind aan het vak als psycholoog is het mogen meekijken in een stukje van iemands leven en zo samen stil te staan bij wat nodig en belangrijk is zodat vervolgens iemand weer zelf verder kan. Ik heb ervaring opgedaan in de SGGZ en in de psychogeriatrie met mensen met stemmings- en angstproblematiek, somatisch symptoomstoornis en trauma. Multidisciplinair en holistisch werken spreekt mij aan, vandaar dat ik ook voor Somental Care heb gekozen. We werken intensief samen binnen ons team om zo de opgestelde doelen met de cliënt te bereiken. Deze samenwerking is erg prettig en verreikend, en daarbij heb ik ook nog eens hele fijne en leuke collega’s!

Psychomotorisch therapeuten

Wendy Gorissen

Mijn naam is Wendy Gorissen en ik werk sinds maart 2024 bij Somental Care als psychomotorische therapeut. Als psychomotorische therapeut werk ik door middel van beweging, wat goed aansluit bij mij als persoon. Ik ben zelf graag in beweging en beoefen met enthousiasme meerdere uiteenlopende sporten. Naast dit sporten maakt het onderzoeken van de hulpvraag van een cliënt (door te bewegen en de aandacht naar het lijf te brengen), het meedenken en oefenen van gedrag mijn werk interessant. Het samenwerken met de cliënt maakt dat ik plezier heb in mijn werk. Dit samenwerken is voor mij ook erg belangrijk binnen het team en vind ik van groot belang om iemand goed verder te kunnen helpen. Dit maakt dat ik me goed kan vinden binnen de visie van Somental Care waarin het samenwerken met meerdere disciplines centraal staat binnen de behandeling. 

AGB-code: 90117978

Psycholoog

Loek de Laat

Hoi! Mijn naam is Loek en ik werk als psycholoog bij Somental Care! Voorheen volgde ik de master Klinische Psychologie aan Tilburg University, waarin ik me specialiseerde op het gebied van behandeling en diagnostiek binnen de specialistische GGZ. Ik werk voornamelijk vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader en behandel daarmee verschillende soorten problematiek. Dit doe ik met een positieve, empathische en open houding. Zelf vind ik het belangrijk om, naast aandacht voor de klachten, ook de sterke kanten van een individu te bekijken en te benadrukken. Dit zorgt voor een gebalanceerd en duurzaam herstel.

Somental Care sprak me erg aan door de holistische (en daarmee innovatieve) visie. Met ons sterke multidisciplinaire team, bestaand uit fijne collega’s, bieden wij passende zorg op maat. De openheid tussen collega’s zorgt voor een prettige sfeer, zowel voor cliënten als voor behandelaren.

Psycholoog

Hester van Wijck

Hallo, mijn naam is Hester van Wijck en ik ben sinds april 2024 met veel plezier werkzaam bij Somental Care Arnhem! Hiervoor heb ik ervaring op mogen doen bij diverse GGZ-instellingen en heb ik mij geschoold in de CGT, ACT en EMDR. Dit maakt mij breed opgeleid in het behandelen van diverse doelgroepen. Ik zou mijzelf omschrijven als een open, empathisch en integer persoon die graag samen met cliënten toewerkt naar hun doelen zodat zij met meer veerkracht verder kunnen in het leven.

Wat mij het meest heeft getrokken in het werken bij Somental Care is de holistische visie en het multidisciplinaire werken. Door mijn eerdere werkervaringen heb ik gemerkt dat lichaam en geest in verbinding staan, waardoor het belangrijk is om vanuit meerdere disciplines samen te werken voor het meest duurzame resultaat voor cliënten. Daarnaast heb ik gemerkt dat er een hele fijne sfeer is onderling tussen de collega’s en dat het een dynamische organisatie is, waarin er met veel enthousiasme wordt samengewerkt.

Psycholoog

Laura Rütten

Hoi, ik ben Laura en werk als psycholoog bij Somental Care. In maart 2024 heb ik mij bij dit fijne team mogen aansluiten. De afgelopen jaren heb ik op verschillende werkplekken binnen de SGGZ ervaring opgedaan, onder andere met CGT, ACT en MBT. Hierbij heb ik geleerd dat ik het liefst werk in teamverband, waarbij vanuit verschillende invalshoeken samen met cliënten naar hun klachten wordt gekeken. Dat is precies wat Somental Care doet: echt samenwerken om ieders klachten te gaan begrijpen vanuit achtergrond, systeem en lichaamssignalen.