Klachten bij

Angst

Wij behandelen mensen die lijden aan een angststoornis

Angst

Wij behandelen mensen die lijden aan een angststoornis

Wat is een angststoornis?

Angststoornissen zijn psychische aandoeningen waarbij iemand langdurige en intense angst ervaart die het dagelijks functioneren verstoort. Het kan iemands leven beïnvloeden en belemmeren op verschillende gebieden, zoals werk, sociale interactie en algemeen welzijn. Enkele veelvoorkomende angststoornissen zijn gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis, sociale angststoornis en fobieën.
Als je vermoedt dat je een angststoornis hebt, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken bij een huisarts, praktijkondersteuner of een psycholoog. Zij kunnen middels een gesprek en vragenlijsten een diagnose stellen en een behandelplan opstellen dat het beste bij jou past.

Wat kun je zelf al doen?

1. Lees over angststoornissen. Door meer te weten over angststoornissen, kun je beter begrijpen wat er met je gebeurt en ervaar je mogelijk wat meer grip op je klachten.

2. Bespreek je angstgevoelens en ervaringen met mensen waar je vertrouwen in hebt, zoals familieleden, vrienden of een ondersteuningsgroep. Soms kan het delen van je angstgevoelens al verlichting bieden.

3. Het kan verleidelijk zijn om situaties of activiteiten te vermijden die angst bij je oproepen, maar dit kan de angst juist versterken. Probeer jezelf stapsgewijs bloot te stellen aan situaties die je angstig maken.

4. Een gezonde levensstijl kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens. Zorg voor voldoende slaap, eet gezond, beoefen regelmatig lichaamsbeweging en vermijd overmatig gebruik van alcohol, cafeïne en andere stimulerende middelen.

5. Probeer ontspanningstechnieken zoals diepe ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga of progressieve spierontspanning toe te passen. Deze kunnen helpen om je angst te verminderen en je te ontspannen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Angststoornissen worden veroorzaakt door een combinatie van genetische, biologische en omgevingsfactoren. Ze kunnen behandeld worden met psychotherapie, medicatie of een combinatie van beide. Het is belangrijk om te begrijpen dat angststoornissen echte medische aandoeningen zijn en dat professionele hulp kan helpen bij het beheersen van de symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het is belangrijk om te onthouden dat een angststoornis een behandelbare aandoening is. Somental Care biedt professionele hulp en ondersteunt je in jouw herstelproces. Neem contact op met de huisarts, deze kan je doorverwijzen naar Somental Care. Wij bieden verschillende behandelingen voor angststoornissen, zodat er altijd wel een behandeling is die past bij jouw verschijnselen.

Hulp bij klachten

Wat zijn de klachten?

Klachten bij

Depressie

Klachten bij

Angsten

Klachten bij

Lichamelijk klachten

Klachten bij

Somatoforme stoornissen